Skrevet af - Jun 30, 2011 i Gulve | Comments Off

Afslibning af Gulve

Søger du hjælp til afslibning af gulve? Få et godt tilbud her:

Afslibning af gulve er en forholdsvis billig løsning, når boligens gulve skal have et løft. Derudover kan der med fordel også investeres i en afhøvling af boligens gulve. Som oftest er dette imidlertid kun den mest gunstige løsning, hvis gulvet er meget slidt, hvorfor der er mange ridser og ujævnheder i gulvet, som ikke kan fjernes ved en gulvafslibning. En afslibning af gulve fjerner cirka en 1mm af gulvets overflade, hvorfor små ridser og ujævnheder forsvinder, hvorefter gulvet fremstår som helt nyt og lyst – forudsat at gulvet også beriges med den rette efterbehandling. Derfor er afslibning af boligens gulve den foretrukne løsning ved et mindre slidt gulv, hvor ejeren ønsker at tilføre boligen nyt liv uden at skulle investere i et helt nyt gulv. Derudover er det også den billige løsning, da gulvene kun skal gennemgå en afslibning samt en efterbehandling med lak, lud eller olie.

Gulvet behøves imidlertid ikke altid være slidt, før at boligejere burde overveje en afslibning af boligens gulve. Som oftest er dette en nem og hurtig måde, hvorpå boligen kan tilføres nyt liv, idet den rette efterbehandling kan give rummet lige præcist det udtryk, som boligejeren søger. En ludbehandling kan med fordel benyttes, hvis det er et lyst gulv, som skal efterbehandles. En ludbehandling bremser træets naturlige gulningsproces, hvorfor den lyse farve bibeholdes. Det skal imidlertid pointeres, at mørke ædeltræsgulve ikke har godt af en ludbehandling.

Derudover skal du være opmærksom på, at ludbehandlede gulve ikke er slidstærke som gulve, der er efterbehandlet med olie. Endvidere giver en oliebehandling gulvet en flot silkemat overflade, som forstærker træets lyse farver, samtidig med at gulvet får en slidstærk overflade. Den sidste løsning er en efterbehandling med lak, som giver en meget slidstærk overflade med et mat, blankt eller halvblankt skær, der pryder enhver bolig. Er der stor belastning på nogle af boligens gulve, kan der med fordel benyttes en lak, der er baseret på cellulose eller sprit, idet denne type lak er ekstra slidstærk. Denne lak giver også gulvet en gylden glød.

Efterbehandling af gulve er som oftest en mere omfattende proces end afslibning af boligens gulve, og det kræver stor viden at vælge og påføre efterbehandlingen – uanset om det er lak, lud eller olie. Derfor er det som oftest en stor fordel at benytte erfarne fagfolk, da de har den rette viden. Benyttes kontaktformularen på forsiden, kommer du hurtigt i kontakt med danske gulvspecialister, der kan hjælpe dig med afslibning af gulve.

Del med andre