Skrevet af - Aug 23, 2012 i Gulve | Comments Off

Forskellige Gulvtyper

En bolig med flotte, lyse gulve er det, som de fleste boligejere ønsker, men det er ikke alle, der har erfaring med gulvafslibning og efterbehandling. Derfor kan det være nødvendigt at få hjælp og ekspertråd fra erfarne gulvspecialister, da de kan byde ind med gode råd i forhold til gulvafslibning og efterbehandling.

Men vil du gerne vide mere om dine gulve, inden du tager kontakt til en fagmand, så du ikke fremstår som en novice, kan du læse mere nedenfor. Her finder du en oversigt over gulvtyper, som kan slibes, afhøvles og efterbehandles – såvel som anden relevant information.

Parketgulv

Parketgulv


De mest almindelige gulvløsninger

I de fleste danske hjem udgør gulvløsningen som oftest en af de følgende gulvtyper: lamelgulv, parketgulv, trægulv eller linoleumsgulv. Disse gulvtyper kan alle beriges med en gulvafslibning og efterbehandling, og erfarne gulvspecialister burde ikke have problemer med at løse opgaven til UG – med forbehold for gulvets stand og design.

Terrazzogulv

Terrazzogulv

Lamelgulve, parket-, træ- og linoleumsgulve er udført i naturmaterialer, og du finder ofte disse gulvløsninger i gange, soveværelser, stuer og køkkener, da de er steget i popularitet inden for de seneste mange år. I vådrum såsom badeværelser og bryggerser er det dog meget få steder, at du finder ovenstående gulvtyper. I vådrum finder du som oftest stengulve og betongulve såsom klinkegulve, terrazzogulve, fliser, marmorgulve og cementgulve.

Hårde gulvtyper: stengulve og betongulve

Til ovenstående liste af hårde gulvtyper skal der også tilføjes gulve, som er udført i natursten, da natursten besidder de samme karakteristika som andre hårde gulvløsninger. Disse gulvtyper er beriget med en unik evne til at modstå fugt og vand, og finder du frem til en gulvspecialist med de rette kompetencer, kan han sagtens få disse gulvtyper til at fremstå som nye igen.

Korkgulv

Korkgulv


Halvhårde gulvløsninger: gummigulve, korkgulve og vinylgulve

De sidste mange år har halvhårde gulvbelægninger også vundet større og større indpas i danske hjem, og halvhårde gulvløsninger er synonym med gulve, der er udført i kork, vinyl eller gummi. Kork er produceret med mange af de samme egenskaber som andre gulvløsninger såsom lamel-, parket-, træ- og linoleumsgulve, og du finder ofte korkgulve i køkkener, stuer og værelser.

Korkgulve er som oftest synonym med stor komfort, og i 70´erne blev de monteret i et væld af boliger, hvorfor du finder korkgulve i mange boliger fra denne tid. Vinyl og gummigulve er også beriget med stor komfort, men disse gulvløsninger kan ikke slibes eller efterbehandles – det er ikke tilfældet med korkgulve.

Del med andre