Skrevet af - Jan 12, 2012 i Gulve | Comments Off

Gulvafslibning Trægulv

Mange trægulve kan med tiden komme til at se meget medtagede ud, efter mange års brug, uden at folk har taget besynderligt meget hensyn til, gulvets ve og vel. Der er dog ingen grund til at fortvivle, hvis man er den ærgerlige ejer af et sådant trægulv. I mange tilfælde kan det nemlig friskes op lynhurtigt med en gulvafslibning. Ved at foretage en gulvafslibning af trægulv, så kommer man som oftest de fleste ridser til livs og hvis gulvet samtidig er blevet lidt mat i lakken, så bliver der også frisket op i den, hvis man får lavet en gulvafslibning.

Det der sker, når man laver en gulvafslibning trægulv, det er at man sliber det øverste lag af gulvet af, således at al gammel gulvbelægning fjernes og træet i sit naturlige form igen bliver synligt. Når man laver en gulvafslibning, så er det normalt at slibe mellem 0,5mm og 1mm ned i gulvet, for at fjerne de sidste rester af gammel belægning. Dette foregår over flere omgange, med forskellige typer sandpapir med forskellige grovheder. De første par slibninger er den reelle gulvafslibning. Her bruger man det grovkornede sandpapir og fjerner den gulvbelægning som er at finde oven på trægulvet. Sidenhen bruger man mere finkornet sandpapir, til at give gulvet en flot finish og sikre sig at gulvet ikke får en ubehagelig ru overflade. Under en normal gulvafslibning, vil man skifte sandpapir et sted mellem fire og fem gange.
Efter man har gennemført sin gulvafslibning af trægulv, er man så klar til at give trægulvet en ny overfladebehandling, så gulvet kan holde sig friskt og fint at se på i mange år fremover. Rigtig ofte kan trægulve reddes med en gulvafslibning, fremfor at det er nødvendigt at skifte gulvet ud, hvis det er gået hen og blevet trist at se på.
Der er mange gode muligheder på internettet, for at finde det bedste tilbud fra forskellige firmaer på den gulvafslibning, som passer lige nøjagtigt til dine behov.

Synes man alligevel, at det er lidt for dyrt at betale for at få et professionelt firma til at gøre arbejdet for én og i stedet får den idé at man selv vil udføre sin egen gulvafslibning, så skal man tænke sig godt om. Det kan sagtens lade sig gøre at foretage sin egen gulvafslibning trægulve, men man kan også hurtigt komme til at lave fejl, på grund af sin manglende erfaring med gulvafslibning, hvilket kan ende med at komme til at koste dyrt. Derfor kan det tit betale sig at få et professionelt firma til at foretage en gulvafslibning af trægulv for én.

Del med andre