Skrevet af - Aug 27, 2012 i Gulve | Comments Off

Hvor Lang Tid Tager en Gulvafslibning

Gulvafslibning tidGulvafslibning og efterbehandling – hvor lang tid tager det?
Et boligprojekt kan tage en del tid og tære en smule på opsparingen, men ikke desto mindre er det en fremragende måde, hvorpå boligejere kan tilføre boligen nyt liv – såvel som hæve værdien af boligen. De store spørgsmål, når et boligprojekt er på beddingen, er altid, hvor meget koster det, og hvor lang tid tager det.

Gulvafslibning: hvor lang tid tager det?
Der er ingen tvivl om, at erfarne og dygtige gulvspecialister besidder evner, som andre ikke kommer i nærheden af, hvorfor fagfolk kan forestå opgaven inden for en kortere tidsramme. Dertil må nævnes, at en gulvafslibning kan være en kompliceret proces, og du opnår det bedste resultat ved at tilknytte dygtige gulvspecialister.

Men tilbage til det mest interessante: hvor lang tid tager det? Det er ikke verdens nemmeste spådom at påpege, hvor lang tid en gulvafslibning tager, hvis ikke man kender boligens udformning eller gulvets stand – det er to vigtige faktorer, der har stor indflydelse på, hvor lang tid det tager.

Derudover kompliceres processen, hvis gulvet er klistret til i lim, eller gulvbrædderne er meget skæve. Er gulvet derimod ganske normalt, men bare en anelse slidt, kan de fleste gulvspecialister starte og afslutte en gulvopgave inden for 1-2 dage – så længe gulvet ikke er mere 50-100 kvadratmeter. Du skal påregne mere tid ved større gulve.

Efterbehandling: hvor lang tid tager det?
Forestår du selv gulvafslibningen, kan du med fordel forlænge tidsrammen med en dag eller to, da du ikke skal presse dig selv – i sidste ende er et godt resultat det vigtigste. Derudover skal du påregne tid til en efterbehandling, og her kan tidsrammen variere, alt efter hvilken efterbehandling du foretrækker.

Skal dit gulv påføres en efterbehandling i lak, tager processen en 1-2 dage, da gulvet skal påføres mindst to gange lak – en tredje gang kan være nødvendigt. Derudover skal gulvet tørre i mindst seks timer, inden det finslibes, og du skal sikre dig, at gulvet er fri for støv og skidt, inden du påfører den næste gang lak. Det samme er tillfældet med en efterbehandling i olie, sæbe eller voks.

Med en efterbehandling i olie er det også vigtigt, at du lader gulvene stå i minimum 30 minutter, inden den overskydende olie fjernes, og at gulvene får lov til at stå og tørre i otte timer eller mere – denne proces skal gentages tre gange, og sammenlagt kan efterbehandlingen tage 1-2 dage.

Del med andre