Skrevet af - Aug 19, 2012 i Gulve | Comments Off

Oversigt Over Efterbehandlinger

Efterbehandling af gulveEt boligprojekt, hvor gulvene tilføres nyt liv med en gulvafslibning og efterbehandling, er den rette løsning for boligejere, der vil øge værdien af boligen – samt berige gulvene med nyt liv. Processen kan dog være en anelse kompleks, da der er udviklet forskellige typer efterbehandling med forskellige fordele og ulemper – en efterbehandling med lak, lud, sæbe eller olie er dog oftest den løsning, boligejere vælger.

For at finde en unik løsning, som matcher din bolig til UG, kan du med fordel søge hjælp hos erfarne gulvspecialister, da de besidder den rette viden og kompetencer – ikke alle af de mange forskellige typer efterbehandling er et perfekt match til alle gulvtyper, da de er udstyret med hver deres fordele og ulemper, men dette kan du læse mere om nedenfor.

Forskellige typer efterbehandling

Ludbehandling
En ludbehandling er ofte den rette løsning, når du gerne vil stoppe træets naturlige gulnings- og ældningsproces og ønsker en efterbehandling med en unik evne til at bevare træets naturlige, lyse farve og rette fokus mod træets unikke strukturer. Med en ludbehandling skal gulvet også tilføres en beskyttende hinde i form af olie, sæbe eller lak, og gulvet skal rengøres i sæbe eller voks for ikke at beskadige det.

Lakbehandling
En lakbehandling er ofte at sammenstille med en ludbehandling, da de er beriget med mange af de samme karakteristika, men derudover er et lakbehandlet gulv synonym med stor slidstyrke og en flot overflade. En lak med hvidt pigment er ofte at foretrække, hvis du gerne vil tilføre rummet en masse lys, da gulvet vil fremstå med en flot, lys farve. Denne type efterbehandling tåler kun et mildt vaskemiddel.

Oliebehandling
Et oliebehandlet gulv er beriget med unikke evner til at få dit gulv til at fremstå med et hyggeligt og varmt skær, samtidig med at en efterbehandling med olie formår at fremhæve træets unikke strukturer på bedste vis. Hvis du foretrækker en efterbehandling med olie, har du mulighed for at vælge mellem hvid- eller naturolie – fordele og ulemperne ved disse olier, kan du høre mere om fra en erfaren gulvspecialist.

Et oliebehandlet gulv kræver ikke det store fra et rengøringsmæssigt synspunkt, men den indledende proces stiller visse krav, da en oliebehandling er synonym med en krævende proces med flere faldgruber. En oliering kræver, med andre ord, at gulvet støvsuges grundigt, inden olien påføres i små mængder, og den masseres ind i træet ved hjælp af en rondelsliber – inden overskydende fjernes, og gulvet poleres.

Del med andre