Skrevet af - Aug 16, 2012 i Gulve | Comments Off

Sådan Vedligeholder Du Dine Gulve

Vedligeholdelse af gulveNyttig viden om vedligeholdelse af gulve
Den rette viden om vedligeholdelse af gulve kan spare dig for store udgifter såvel som forlænge levetiden på nye, flotte gulve. Derfor gælder det om at benytte de rette rengøringsmidler, følge nogle enkelte forholdsregler og – som udgangspunkt – sørge for, at gulvene ikke udsættes for vand, snavs og sne samt slid fra fodtøj, der benyttes udendørs.

Guide til vedligeholdelse af gulve
Nye såvel som gamle gulve har godt af at blive vedligeholdt og/eller rengjort et par gange om måneden, og det er vigtigt, at du hele tiden holder gulvet fri for snavs og ridser. Alt andet kan føre til en gennemslidning af gulvets beskyttende overflade, hvormed den eneste mulighed for at få en flot overflade igen er at investere i en gulvafslibning.

Vedligeholdelse af lakbehandlede gulve
Et lakbehandlet gulv skal støvsuges med jævne mellemrum for at fjerne skidt og snavs, men – fra tid til anden – skal gulvet også vaskes i en tynd sæbeopløsning eller rent vand, og du må ikke efterlade sæberester eller benytte for meget vand. Gulvene skal tørres grundigt, da sæberester og overskydende vand kan skade gulvet.

Vedligeholdelse af oliebehandlede gulve
Et oliebehandlet gulv stiller samme krav til rengøring som et lakbehandlet gulv. Derfor skal gulvet tørres meget grundigt, samtidig med at det er vigtigt, at du tager en mild sæbeopløsning i brug – at benytte en sæbeopløsning med olie er ofte at foretrække, da gulvet dermed vaskes og beriges med plejende olie.

Vedligeholdelse af lud- og sæbebehandlede gulve
Lud- og sæbebehandlede gulve skal støvsuges grundigt for at sikre, at skidt og snavs fjernes. Dernæst skal de rengøres med en passende sæbeopløsning – det anbefales at bruge sæbespåner, brunsæbe eller en professionel sæbeopløsning. Endnu en gang skal du sikre, at den resterende mængde sæbe og vand tørres op, og at gulvet efterlades helt tørt.

Gode tips til vedligeholdelse af boligens gulve
1. Sæt skånsomme dupper på tunge møbler såsom senge, spiseborde, sofaer og kommoder, da de belaster gulvet og kan efterlade mærker.
2. Løft møblerne, når du flytter om på dem – skub dem ikke, da de kan efterlade ridser og andet.
3. Køb en god fodmåtte til entréen, så du ikke slæber en masse skidt med ind.
4. Køb et plastikunderlag eller andet til din kontorstol for at sikre, at gulvet ikke slides mere end højst nødvendigt.
5. Sørg for at placere et beskyttende underlag på gulvet, inden du samler nye møbler.
6. Begræns påvirkningen fra høje hæle så meget som muligt, da de kan efterlade mærker.

Del med andre